Olen Raija Westergård Hämeenkyröstä. Sukujuuriltani katson olevani edelleen  satakuntalainen eli olen syntynyt Kiikoisissa, (nyk. Sastamala) vuonna 1955. Hämeenkyrössä olen asunut vähän yli 30 vuotta, mutta tuo jokivarren kulttuurihistoriallisestikin ainutlaatuinen lapsuudenkotini Kiikoisissa on tärkeä kakkosasunto ja mielen latauspaikka koko perheelle.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri, valmistuin Turun yliopiston humanistisesta tiedekunnasta pääaineena kulttuurihistoria, sivuaineina yhteiskuntapolitiikka, naistutkimus ja sosiaalipolitiikka. Lisäksi olen opiskellut tiedotusoppia, hallintotiedettä ja Suomen historiaa.

Gradussani tutkin satakuntalaista puukkojunkkarihistoriaa. Mainittakoon, että "häjyjä" oli muuallakin kuin vain Pohjanmaalla ja siis junkkarikulttuuria tutkin gradussani lähinnä lähisukulaisuuteni ja säilyneiden perhearkistojen kautta: Mitä ne siellä niin tappeli? Puukkotappelu, paikallisyhteisö ja vallanalaiset Tyrvään käräjillä v.1908, jota tutkimusta voitte käydä lukemassa täältä: http://www.utupub.fi/handle/10024/66342 

Olen neljännen kauden kunnanvaltuutettu. Juuri päättyneellä valtuustokaudella olin valtuuston 1. varapuheenjohtaja ja nyt alkaneella uudella valtuustokaudella kunnanhallituksen jäsen, jonka puitteissa minut valittiin Kaavatoimikuntaan ja Talouden sopeuttamistyöryhmään.

Olen mukana politiikassa, koska mielestäni maailmaa voidaan aina muuttaa ja juuri siksi olen koko ikäni ollut muutoshakuinen maailmanparantaja, humanisti ja vasemmistolainen intellektuelli (vaikka en muilta osin katso lukeutuvani ns. älymystöön). Mutta juurikin em. syystä puolustan tinkimättömästi kaikissa toimissani inhimillisyyttä, jakamatonta ihmisarvoa, ihmisen oikeutta luottaa tulevaisuuteen  ja  oikeutta turvalliseen vanhenemiseen ja vanhuuteen ilman pelkoa hoivapalveluiden laadusta, riittävyydestä tai riittämättömyydestä. Puheenvuorojani mm. valtuustossa voit lukea yläpalkin osiossa Politiikkablogi sekä viimeisintä kuntavaalisivua otsikolla Vaalisivu 2021.

Olen päivä päivältä enemmän huolissani globaalista ilmastonmuutoksesta,  arktisten jäätiköiden sulamisesta, muovijätteen keräytymisestä maailman meriin ja sen vaikutuksesta herkkään luonnon tasapainoon, ympäristöön, ihmisiin, eläimiin ja ihmiskuntaan. Meillä on ihmiskuntana mahdollisuus tehdä tulevaisuudesta parempi. Ellemme ryhdy toimeen pian, kysyn, kuinka paljon (tai vähän) meillä on vielä aikaa? 

Harrastan musiikin (soitan erilaisia puhaltimia erilaisissa kokoonpanoissa), käsitöiden ja lukemisen ohella myös kirjoittamista. Olen julkaissut yhteensä neljä teosta (kts. yläpalkin kohta Elämä ja teokset) joista viimeisin Maria, naissotilaan tarina 1918, julkaistiin tarkistettuna painoksena e-kirjana Kustannusliike Warelian kustantamana syksyllä 2017. Tällä hetkellä kirjoitan aktiivisesti vain blogia, kts. yläpalkin osio Blogit 2019-2020. Myös vanhemmat blogitekstini ovat luettavissa tällä sivulla, kts. yläpalkin osiot. Huomioitavaa, että tämän vuoden 2021 alusta blogitekstejäni on julkaistu myöskin Kansan Uutisissa.

Mainittakoon vielä, että teokseni Maria pääsi eräiltä osin myös näyttämölle eli Kotkan Kaupunginteatteriin esityskaudelle syksy 2018 - kevät 2019: Mar1a918, kertomus radikalisoitumisesta. Lue lisää yläpalkin kohdasta Mar1a918.

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä ansiona mainitsen vielä, että minut valittiin Vuoden Plikaksi (pysti alla) maaliskuussa 2019. LC-Hämeenkyrö Kyröttäret valitsee vuosittain yhden hämeenkyröläisen naisen Vuoden Plikaksi, joka huomionosoitus  minulle myönnettiin mm. ansioistani ikäihmisten kulttuurikokemusten tuottamisesta päiväkeskus Aurinkorinteellä. 

 

 

 

Lämmin kiitos Kyröttärille hienosta tunnustuksesta Naistenpäivänä 8.3.2019