Vaalit 2021 - varjossa ja valossa:

Tällä sivulla on politiikkaan ja yhteiskunnallisiin asioihin liittyviä asioita. Seuraa myös ajankohtaista blogiani osoitteessa https://www.auringonasema.fi 

Sivu päivitetty 18.6.2021

Sydämellinen KIITOS kaikille minua äänestäneille. Sain 94 ääntä, joka on odotettua parempi tulos ja merkki siitä, että olen onnistunut tähänastisessa poliittisessa työssäni. Tulen siis  tekemään parhaani Hämeenkyrön valtuustossa jatkossakin eli neljännellä valtuustokaudellani!

Lämmin kiitos myös teille kaikille vierailustanne Vasemmiston vaalikampanjateltalla Kyröskosken torilla! Kiitos keskusteluista, kannustuksesta ja läsnäolostanne!  

Kuntavaalit 2021- teemoja ja tuloksia

Tätä kirjoittaessa vaalitulos on selvillä (sain 94 äänetä eli eniten omassa ryhmässäni). Nyt ohjelmassa on henkilövalinnat kunnanhallitukseen, lautakuntiin, jaostoihin jne. Vielä neuvottelut ovat kesken, mutta ilmittelen täällä heti, kun valinnat ovat tehty ja miten tulen sijoittumaan luottamushenkilöpaikoille.

***

Olen Raija Westergård Hämeenkyröstä ja ehdolla kuntavaaleissa neljännelle kaudelle. Olen valtuuston 1. varapuheenjohtaja ja valtuustoryhmän puheenjohtaja. Olen 65-vuotias äiti ja isoäiti, kaksi lasta, neljä lastenlasta. Työskentelen Hämeenkyrön kunnan palveluksessa ikäihmisten päivätoiminnan ohjaajana päiväkeskus Aurinkorinteellä.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri pääaineena kulttuurihistoria, sivuaineina mm. sosiaalipolitiikka. Kuulun ammattiliittoon eli olen Julkisten- ja Hyvinvointialojen Liitto JHL.n jäsen. Harrastan käsitöiden, lukemisen ja kirjoittamisen ohella myös musiikkia eli soitan erilaisia puhaltimia erilaisissa kokoonpanoissa jo vuodesta1975 alkaen.

Lisää tietoa minusta voit käydä lukemassa mm. klikkaamalla yläpalkin kohtaa "Minä" ja siis blogiani kirjoitan osoitteessa: https://auringonasema.fi

Tälle sivulle kirjoitan kaikkea kuntavaalehin 2021 liittyvää asiaa esimerkiksi toritapahtumia . Liitän tälle sivulle kuvia, mainoksia, videoita (ehkä) ja linkkejä sekä muita uutisia vaaleihin liittyen.

Lue täältä uunituore haastatteluni JHL/vasemmisto, Sisä-Suomi "Kuukauden kasvo":

https://jhl.vas.fi/2021/02/24/sisa-suomen-kuukauden-kasvo-raija-westergard/

JHL-taustaisena ehdokkaana sitoudun ajamaan seuraavia tärkeitä teemoja:

* Yhteiskunnan on taattava jokaiselle jäsenelleen reilut mahdollisuudet oman elämänsä rakentamisessa.

* Jokaista ihmistä kohdellaan yhdenvertaisesti eikä ketään syrjitä uskonnon, mielipiteen, sukupuolen, seksuaalisuuden tai ihonvärin vuoksi.

* Koulutus, hoiva, sosiaaliturva ja terveydenhuolto ovat perusoikeuksia joiden saaminen tulee riippua tarpeesta, ei maksukyvystä tai asemasta yhteiskunnassa.

* Kannatan työntekijöiden sananvaltaa työhönsä liittyvissä kysymyksissä sekä sopimisen kulttuuria.

 

Kärkiteemojani:

Kunnanvaltuustossa päätetään noin 80 % ihmisen - kuntalaisen - tavalliseen arkeen liittyvistä asioista. Siksi on tärkeää, ketä valtuustoihin valitaan, millaiset ovat poliittiset voimasuhteet ja kuka todella puhuu puolestasi arjen suurissa ja pienissäkin kysymyksissä. Minä olen aina halunnut sekä valtuutettuna että kunnan työntekijänä rakentaa kuntaa, joka perustuu oikeudenmukaisuuteen, tasa-arvoon ja inhimilliseen välittämiseen. On ymmärrettävä, että numeroiden, pylväiden ja käyrien takana on aina ihminen ja hänen hyvinvointinsa täytyy olla se kaikista tärkein.

Myös ennakkovaikutusten arviointi on tärkeä kyky erityisesti kunnanvaltuutetulle, koska jokaisessa päätöksessä on tärkeää osata katsoa tulevaisuuteen ja riittävän pitkälle, jos mahdollista. Esimerkiksi tämän päivän lapset ovat huomispäivän aikuisia - ja päättävät joskus meidän asioista (esimerkiksi vanhushoivasta omalla kohdallamme).

Tärkeimmät vaaliteemani (alla) ovat olleet muuttumattomia vuodesta toiseen. En näe syytä muuttaa periaatteitani myöskään tulevien kuntavaalien suhteen:

1. Hoivaa ja hyvinvointia kaikille, ei harvoille! Soten asiakasmaksut alas ja saatavuus kuntoon. Sivistysvaltion mitta on siinä, miten se hoitaa vanhuksensa. Valitettavan usein saamme lukea eri medioista vanhusten huonosta kohtelusta ja jopa heitteillejätöstä. Onneksi Hämeenkyrössä näitä viestejä ei ole kuulunut, mutta yleisellä tasolla tällainen toiminta ei täytä sivistysvaltion tunnusmerkkejä. Vanhuksemme ansaitsevat hyvän ja arvokkaan vanhuuden, turvallisen hoivan ja inhimillisen kohtelun kaikissa olosuhteissa.

2. Kulttuuri-, taide ja erilaiset kulttuurikokemukset ovat tärkeitä voimavaroja kaikille ikäryhmille, mutta erityisesti ikääntyneen arjessa. On ensiarvoisen tärkeää tuottaa ikäihmisille, vanhusväestölle ja erityisryhmille kulttuurimahdollisuuksia ja luoda niitä helposti saavutettavaan paikkaan ja -muotoon. On muistettava, että monet vanhukset ja erityisryhmien edustajat eivät välttämättä itse (erilaisista liikkumis- ja muista rajoituksista johtuen) pääse esimerkiksi konsertteihin, teatteriin jne. Siksi on tärkeää tuottaa kulttuuria lähelle ja läheltä, jotta mahdollisimman moni pääsee siitä osalliseksi. Kulttuurikokemukset kuuluvat kaikille, myös hoivakotien asukkaille sekä yksin kotonaan asuville ikäihmisille, vanhuksille, erityisryhmien edustajille, syrjäytyneille tai syrjäytymisvaarassa oleville.

3. Kohtuuhintaisia asuntoja kaikille, asunto on ihmisoikeus! Tälläkin hetkellä satoja tuhansia suomalaista elää eurooppalaisen köyhyysrajan alapuolella. Heistä suurin osa on naisia. Eläkeläisköyhyys ja siihen liittyvät oheisongelmat ovat ikääntyvässä yhteiskunnassamme myös kasvava tasa-arvokysymys, johon tulee puuttua päättäväisesti. Myös kuntatasolla tämä asia tulee huomioida ja tulee toimia niin, että kukaan ei köyhyytensä tai muiden ongelmiensa vuoksi joudu kestämättömään tilanteeseen.

4. Inhimillinen hoiva kaikissa olosuhteissa! On muistettava, että oma koti ei aina ole se turvallisin paikka vanhukselle, saati muistisairaalle. Omaishoitajien jaksamisella kun on rajansa, vaikka vanhuksella onkin oikeus asua kotonaan niin pitkään kuin mahdollista. Heille, jotka eivät pärjää kotona tai eivät halua asua kotona yksin, tulisi taata turvallinen ja inhimillinen hoitopaikka, jossa on parhaan mahdollisen fyysisen hoivan lisäksi myös mahdollisuus kulttuurin kokemiseen, näkemiseen ja osallistumiseen riippumatta siitä, missä asuu (kotona, hoivalaitoksessa, sairaalassa, saattohoidossa).

5. Nollatoleranssi koulu- ja työpaikkakiusaamiselle, syrjinnälle ja eriarvoistumiskehitykselle! Myös ikäsyrjintä kuriin! Uusi luomiskertomus – se kirjoitetaan aina uudelleen, siis vaaliuurnilla. Meillä kaikilla on oltava oikeus turvalliseen, oikeudenmukaiseen ja tasa-arvoiseen elämään kaikissa elämänvaiheissa: oikeus opiskella niin pitkälle kuin haluaa ilman eriarvoistumiskehitystä, oikeus turvalliseen työpaikkaan, jossa on nollatoleranssi kiusaamiselle, syrjinnälle, poissulkemiselle ja oikeus vanhentua ilman minkäänlaisia huolia.

6. Koulutuksella ja sivistyksellä tasa-arvoa ja hyvinvointia! Ihmisen sivistys on myös sitä, että auttaa muita ihmisiä inhimillisessä hädässä ja annamme turvapaikkoja sitä tarvitseville. Sinun arvoasi yhteiskunnan jäsenenä ei mitata sillä, mistä maanosasta tulet, mitä kieltä puhut, minkä sukupuolen edustajan kanssa elät ja asut ja mitä uskontoa harjoitat. Sinun arvosi tämän yhteiskunnan jäsenenä on jakamaton.

7. Paitsi ihmisiä, myös eläimiä (lemmikki-, tuotanto- ja luonnon villieläimiä) on kohdeltava ystävällisesti ja kunnioittavasti! Koronapandemia on osoittanut, että ihmisen käyttäytyminen maailman eläinten ja luonnonvarojen hyödyntämisessä on tullut lakipisteeseensä. Nyt jo puhutaan laajamittaisesta sukupuutosta ja näin ollen pienetkin ympäristöteot voivat olla ratkaisevia. Esimerkiksi kuntatasolla (hinkukuntana) meidän on kiinnitettävä yhä enemmän huomiota hävikkiruoan hyödyntämiseen ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen. Meillä on ihmiskuntana mahdollisuus tehdä maailmasta parempi!

https://www.facebook.com/raija.westergard 

https://www.facebook.com/raijaW2019

https://www.twitter.com/RaijaWestergard

https://blogit.kansanuutiset.fi/iltapaivan-auringossa/

Katso täältä koskettava Prisman dokumentti otsikolla Totuus sukupuutostahttps://areena.yle.fi/1-50655564