Kulttuurista ja harrastuksesta

 

Olen harrastanut musiikkia koko aikuisen ikäni. Ajauduin aikanaan jo kotiseudullani Kiikoisissa asuessani puhallinmusiikin pariin (koska harrastus oli halpaa, soittimen sai soittokunnasta lainaksi, samoin nuotit ja alkeisopetuksen). Tuohon aikaan 1970-luvun lopulla opiskelin musiikin teoriaa ja klassisen klarinetin soittoa myöskin musiikkiopistossa Porissa (nyk. Palmgren-opisto).

Omaa soitinta siis en ole hankkinut ja minulla on ollut saksofoni lainassa jo yhteensä 45 vuotta ja laina vaan jatkuu. Toki lainaaja on vaihtunut eli tällä hetkellä soitan Kyröskosken VPK.n soittokunnan lainasoittimella. 

1970-luvun lopulla säestin hetken aikaa (haitarilla) Kisällilaulajia Vammalassa. Siihen aikaan oli poliittinen ja nimenomaan vasemmistolainen laululiike voimissaan ja Kisällilaulajien, joita oli 5 nuorta miestä, ohjelmistossa oli mm. työväenlauluja. Esiinnyimme pääasiassa työväenmusiikin tapahtumissa ja muissa tilaisuuksissa. 

Puhallinsoittimia soitin siis aluksi Kiikoisten soittokunnassa (klarinettia ja saksofonia), siinä rinnalla soitin vähän aikaa kansanmusiikkia klarinetilla muutamien paikallisten pelimannien kanssa ja sitten saksofonia Kyröskosken VPK.n soittokunnassa vuodesta 1988 ja matka jatkuu edelleen.... Vähän aikaa soitin 2000-luvun alussa myöskin Nokia Big Bandissa, ja olin mukana levyllä NBB viihteellä v. 2004.  

Päiväkeskus Aurinkorinteen silloisena kulttuurista vastaavana ohjaajana päädyin muutama vuosi sitten pelimanniryhmään Pihapelimannit, jossa soitan nokkahuilua ja laulan. Tämä bändi  syntyi sattumalta työn ohessa kun huomasin, miten hyvin nokkahuilu ja 2-rivinen haitari sopii yhteen. Keikkailemme silloin tällöin sekä omassa kunnassa ja myös lähikunnissa.

Katso täältä Pihapelimannien kuvia keikoilta vuosien varrelta: https://pihapelimannit.simplesite.com

Soittokuntien (joissa olen ollut mukana) sekä Nokia Big Bandin kuvia lisään heti, kunhan löydän niitä arkistojeni kätköistä. Vielä vuosikymmen sitten sitten ei kuvattu niin paljon kuin nykyään ja siksi ne paperiset kuvaharvinaisuudet ovat vaikeimmin löydettävissä.